Wates 750 Litre 16 Bar Kapalı Genleşme Tankı
Wates Tedarikci : TETRA ELEKTROMEKANİK AŞ.

Wates 750 Litre 16 Bar Kapalı Genleşme Tankı

Ürün Kodu:
53.804,92 TL
29.613,56 TL (KDV Dahil)
%45 indirim
Taksitli Alışveriş 12 Aya Varan Taksit
İade & Değişim 7 gün içinde
Servis Hizmeti 256 Bit SSL Secure
Ürünle İlgili Öne Çıkan Kampanyalar

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Bilgileri
  • İade & Teslimat
  • Ödeme Seçenekleri
  • 0 Yorum
  • KAPALI GENLEŞME TANKI VE DENGE TANKLARI

    Isıtma ve soğutma sistemlerinde genleşme tankı olarak ve ayrıca hidrofor sistemlerinde denge tankı olarak kullanılan ürünlerdir.

    Yeni teknoloji ile üretilmeye başlanılan EPDM membranlar Avrupa Hijyen Standartlarına uygun olduğu için günümüzde gerek hidrofor sistemlerinde gerekse ısıtma sistemlerinde kullanılmaktadır.

    GENLEŞME TANKLARININ GENEL ÖZELLİKLERİ 

    • Elektrostatik Toz Boya Kaplamalı çelik gövde.
    • Membran için azami çalışma sıcaklığı: -10 °C–70 °C 
    • Müsaade edilen azami sıcaklık: +110 °C 
    • Su ve Su-Glikol karışımları için uygun (azami %50 glikol, 2014/68/EU Direktifi uyarınca Sıvı grubu 2)

    ISITMA-KALORİFER TESİSATINDA GENLEŞME TANKI NE İŞE YARAR?

    Genleşme tankının, kalorifer tesisatında ki görevi, kombi ya da kazanın yanması ile ısınan ve hacmi artan kalorifer suyunun, tesisatta oluşturacağı aşırı basıncı, içindeki membranı aracılığı ile absorbe etmektir. Yani tankın içindeki esnek bir lastikten üretilmiş membran gerektiğinde bir balon gibi şişerek, tesisatta oluşan aşırı basıncı sönümler ve normal değerlerine düşürür. Tersi durumda ise yani kalorifer suyu soğuduğunda içinde hapsettiği suyu, tank içindeki ön hava basıncının yastıklamasıyla tesisata geri basarak, üst dairelerde ki radyatörlerinin susuz kalmasını önler.

    NOT: Bir ısıtma tesisatında genleşme tankı yoksa (ya da görev yapmıyorsa) önce emniyet ventillerinden kazan suyu boşalır, eğer emniyet ventilleri yoksa (ya da bozuksa) bu durumda tesisat en zayıf noktasından patlar.

     HİDROFOR TESİSATINDA DENGE TANKI NE İŞE YARAR?

    Hidrofor sistemlerinde DIN 4807-3 normları uyarınca değiştirilebilir EPDM membranlı genleşme tankının kullanılmasının avantajları şunlardır;

    • Hidrofor sistemlerinde kullanılan membranlı tanklar şalt sayısını sınırlayarak sistemin düzenli çalışmasını sağlar. Basma hattında
      oluşabilecek basınç dalgalanmalarını karşılar.
    • Su ile basınçlı hava membranlı birbirinden ayrıldığında zamanla havanın su içinde erimesi (yani ayrışması) önlendiğinden hidrofor
      pompasının ve cihazın üzerinde bulunan basınç saatleri, kontaktör gibi malzemelerin daha uzun ömürlü çalışmasını sağlar.
    • Sistem tamamen kapalı devre olduğundan korozyon oluşmasını önler.
    • Açık imbisatlarda meydana gelen ısı kayıpları önlenmiş olur.
    • Gürültü yapmaz.
    • Periyodik bakım dışında bakım gerektirmeyen uzun ömürlü sistemlerdir.

    Membranlı tanklar hidrofor tesisatında kullanıldığı zaman, denge tankı adını alır ve gerçekten tesisatın dengeli bir hidrofor sistemi olmasını sağlar. Bu sistemde kullanılan tankın temel amacı, basınçlı suyu kapasite etmek ve gerektiğinde musluklara yollamaktır. Başka bir anlatımla denge tankı büyüklüğüne göre belli bir miktar yüksek basınçlı suyu, membranı içinde saklar ve su ihtiyacı olduğunda, pompaları devreye sokmadan önce bu suyu hava yastıklamasıyla musluklara gönderir. Böylece Hidrofor pompalarının sık devreye girip çıkmasını önlenir buna bağlı olarak, elektrik sarfiyatını azaltır, cihaz ömrünü arttırır, koç darbesini önlerler.

    Hidrofor tesisatında, denge tankının olmadığı durumlarda, hidrofor motorları sık sık devreye girer, elektrik tüketimi ve gürültü artar, hidrofor parçalarından olan açma kapama yapan elektro-mekanik şalt cihazlarının ömrü kısalır, motorlar aşırı ısınır ve neticede pahalı arızalara yol açabilir.

    Membranlı tanklardaki membranın ömrü, ilk ayar ve bakımla çok alakalıdır. Her tankın kullanılacağı yer başka olduğundan sistem özelliklerine göre mutlaka bir ön basınç hava değeri belirlenmeli ve tanka bu değerde hava basılmalıdır. Fazla hava basılması, tanktan yararlanmanızı azaltır ya da tamamıyla tank yokmuş gibi bir çalışma şekline neden olur, eksik hava olması durumunda da ise tankın tesisata faydası azalır ve membranı kısa zamanda yıpranır ve patlar. Sık membran patlamasının ve değişiminin ilk nedeni, eksilen havanın tamamlanmaması ya da daha en baştan hava ayarının hiç yapılmamasıdır.

    DİKKAT: Fabrikada basılan, ön hava basınçları sabit bir değerdir ve sizin sisteminize denk gelme ihtimali oldukça düşüktür. İş bu nedenle her membranlı tankın ön hava değeri, uzman bir kişi tarafından kullanılacağı yerin özelliklerine göre belirlenmeli ve ön hava o değeri her zaman aynı değerde tutulmalıdır. 

    Dikkat: bir tankın ön hava basıncı, tank tesisattan ayrılarak ya da tesisattaki tüm su boşalttıktan sonra doğru ölçülebilir. Aksi halde tesisattaki suyun basıncı ile tankın içindeki hava basıncı birbirine karışır.

    Membranlı tankların, her altı ayda bir mutlaka eksilen havasının takviyesi gerekir. Tıpkı araba lastikleri gibi memranlı tanklarında ön hava basınçları, zamanla ayarlanan değerden aşağıya doğru düşer.

Whatsapp Destek Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız. Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.